בונה אתרים – איך לבחור איש מקצוע בתחום

אילו סוגים של בוני אתרים קיימים?

כשמדברים על בונה אתרים, מתכוונים לכל מי שיכול להקים אתר. אך למעשה קיימים ארבע סוגים של בוני אתרים, כשהשוני ביניהם הוא בסוג ההתמחות וברמת ההכשרה. לכל אחד מהסוגים יש כמובן יתרונות וחסרונות. במאמר הבא נפרט על כך.

1. בוני אתרים ללא קוד (Web Creators)

מדובר בבוני אתרים מקצועים שמתמחים גם בחלק הטכני של בניית אתרים, גם בעיצוב וגם בפן השיווקי. כל זה נעשה ברמה מספיקה בשביל לבנות אתר יפה, פעיל וממיר. אנשי מקצוע מהסוג זה יכולים לבנות אתר ברמת מורכבות קלה עד בינונית, כמו אתרי חנות, קטלוג, קורס און ליין, אתר הזמנות (Booking), אתר שירות, אתר תדמית ואף אתר אינדקס פשוט (סוג של לוח מודעות וכדו'). ווב קרייטורס בונים אתרים בדרך כלל באמצעות בילדרים כמו Elementor עם שימוש מינימלי בקוד. באם, ויש צורך בפונקציונליות מורכבת הדורשת התערבות בקוד, מפתחים מסוג זה מזמינים את שדרוגים אצל מתכנתים.

2. מתכנתים (Web Developers)

מתכנתי אינטרנט בונים אתרים מאפס בקוד נקי. מתכנתים אינם מתעסקים בעיצוב ובשיווק. הם מקבלים עיצוב מוכן בתוכנות כמו Photoshop, Figma  וכדו', ובונים את האתר בקוד על סמך העיצוב שקיבלו.

היתרון של בניית אתר אצל מתכנת הוא שמבחינה טכנית, אין הגבלה כמעט בשום דבר (אם יש כמובן תקציב מתאים). מתכנת יכול ליישם באתר כל פיצ'ר ופונקצינאליות שתרצו. כמו כן אתרים שבנויים בקוד נקי מהירים יותר ובעלי ביצועים גבוהים.

החסרונות בבניית אתר אצל מתכנת: עלות הפיתוח והתחזוקה היא יקרה מאוד. כמו כן, זמן הפיתוח ארוך ודורש שיתוף פעולה בין כמה אנשי מקצוע- מעצב, איש שיווק, איש SEO (אם מתכוונים לקדם את האתר אורגנית).

כיום, כשקיימות פלטפורמות לניהול תוכן כמו וורדפרס, לרוב אין צורך במתכנת, כיוון שאת רוב האתרים ניתן לפתח ללא צורך בכתיבה של שורת קוד.

הצורך בפיתוח אצל מתכנת עולה כשמדובר באתר מורכב שלא ניתן לבנות אותו בצורה חלקה בוורדפרס באמצעות ערכות עיצוב ותוספים. במקרה כזה אכן יש צורך במתכנת, שכנראה גם ימשיך לתחזק את האתר בהמשך.

בונה אתרים מתכנת מתאים לפיתוח אתרים מורכבים וגדולים מאוד. לצורך הקמת אתרים רגילים, כמו חנויות און ליין, אתרי תדמית ודפי נחיתה, אין צורך להיעזר בשירותי מתכנת.

3. מעצבים\מעצבות

היווצרות פלטפורמות כמו WordPress + Elementor, Wix, Jumla וכדו' איפשרה למעצבים להיכנס לתחום של בניית אתרים. הצד החזק של אתרים שבנויים ע"י מעצבים הוא כמובן החלק הוויזואלי של האתר- מיתוג ועיצוב מרשים.

יחד עם זאת, לעיתים קרובות באה הקמת אתר ע"י מעצב על חשבון ליקויים טכניים וביצועים איטיים. באופן כללי, בניית אתר ע"י מעצבים מתאימה לאתרים יחסית פשוטים כמו אתרי תדמית ודפי נחיתה. בכל הנוגע לאתרים מורכבים יותר כמו חנויות מקוונות, אתרים דינמיים וכדו', כדאי לבנות אותם בעזרת בונה אתרים מצקועי בעל הכשרה טכנית מתאימה.

4. אנשי שיווק

רוב אנשי הדיגיטל יכולים לבנות אתר בElementor או בWix, כל עוד מדובר באתר לא מורכב. היתרון של אנשי שיווק הוא בהבנת תהליכי רכישה של הגולש ודרכי השפעה על אחוזי המרה.

בונה אתרים שהוא איש שיווק מהווה את האופציה המתאימה ביותר לצורך בניית דפי נחיתה ממירים, לפרסום ממומן בגוגל או ברשתות חברתיות. פרוייקטים מורכבים יותר עדיף לתת לבעל הכשרה מתאימה בתחום. כמו כן, אם אתם מחפשים עיצוב ומיתוג ברמה גבוהה, כדאי להיעזר במעצב.

טבלה מסכמת להתאמה של בונה אתרים (הטבלה משקפת דעה של כותב התוכן ואינה מהווה דעה אובייקטיבית)

 בונה אתריםמתכנת אינטרנטמעצבאיש שיווק
דף נחיתה★★★★★★★★★★
(רק על סמך עיצוב ואפיון מוכנים)
★★★★★★★★★★
אתר תדמית★★★★★★★★★★
(רק על סמך עיצוב ואפיון מוכנים)
★★★★★☆☆★★★
חנות אונליין★★★★★★★★★★
(רק על סמך עיצוב ואפיון מוכנים)
☆☆★★★☆☆☆★★
אתר מורכב☆☆☆★★★★★★★
(רק על סמך עיצוב ואפיון מוכנים)
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

מה עדיף, חברה או פרילנסר?

ההבדל המרכזי בין בניית אתר אצל פרילנסר או אצל חברה הוא – עלות העבודה. המחיר של פיתוח אצל פרילנסר זול משמעותית מאותו שירות אצל חברה או סטודיו לבניית אתרים.

מצד שני, בניית אתר אצל פרילנסר כרוכה בסיכון מסויים, מכיוון שיש בוני אתרים רבים שהם חסרי ניסיון.  רמת הפיתוח במקרה כזה תהיה נמוכה.

לכן, לפני שתבחרו בונה אתרים פרילנסר, חשוב מאוד לבדוק את ההמלצות מלקוחות קודמים שלו ולהתרשם מתיק העבודות שלו.

במה בונה אתרים חייב להתמצא?

בונה אתרים חייב להתמצא בשני דברים עיקריים: פיתוח טכני ועיצוב. בהתאם לסוג האתר ולרמת המורכבות שלו יש לבדוק את הכישורים הבאים:

  • ידע ויכולת לעבוד עם קוד
  • התמצאות בSEO טכני
  • הבנה בשיווק דיגיטלי

פרמטרים נוספים שכדאי לשים לב אליהם הם: מהירות ביצוע העבודה, זמינות, אכפתיות ודיוק.

איזו פלטפורמה לבחור?

יש כמה דרכים לבנות אתר:

  1. לפתח אתר מאפס, כולל ממשק ניהול ע"י מתכנת אינטרנט.
  2. להשתמש במערכות ניהול תוכן (CMS) כדוגמאת WordPress.
  3. להשתמש בפלטפורמות סגורות כדוגמאת Wix או Shopify.

לרוב מומלץ לבנות אתר על מערכת WordPress מכיוון שפיתוח בפלטפורמה זו יותר פשוט, קל לניהול, וזול יותר. כמו כן פיתוח על וורדפרס לא מגביל כמעט בשום פעולה, מכיוון שמדובר בפלטפורמה המבוססת על קוד פתוח, כך שתמיד ניתן להרחיב האפשרויות הבסיסיות של האתר ע"י כתיבת קוד.

כמו כן, בשונה מפלטפורמות עם קוד סגור, כמו Wix או Shopify, אתר שבנוי על מערכת בוורדפרס נמצא בבעלותכם הבלעדית. אתם לא תלויים בגוף שלישי שמאפשר גישה לאתר רק תמורת תשלום חודשי.

נכון לתחילת שנת 2024, יותר מ43% אתרים בנויים על וורדפרס. זוהי מערכת ניהול התוכן הפופולרית ביותר בעולם.

כמה עולה לבנות אתר אצל בונה אתרים?

המחיר של בניית אתר משתנה בהתאם למורכבות שלו ולפיצ'רים שאתם רוצים להכניס בו. פיתוח אצל בונה אתרים פרילנסר יעלה פחות מאותו שירות אצל חברה או סטודיו.

אנחנו בMS digital מציעים מחירים של פרילנסרים עם פיתוח ברמה של חברת סטודיו:

  • אתר תדמית או בלוג (כולל עמודים: אודות, צור קשר, מפת אתר, מדיניות פרטיות) – נע בין 5500 ₪ ל 10500 ₪ כולל מע"מ.
  • דף נחיתה או מיניסייט – 3500 ש"ח כולל מע"מ.
  • חנות אונליין וקטלוגים – בין 7500 ₪ ל 15500 ₪ כולל העלאה של מוצרים.

לקבלת פרטים נוספים או הצעת מחיר ניתן לפנות בווצאפ 0556886334 .

לסיכום: טיפים לבחירה של בונה אתרים מקצועי

מכיוון שבשוק קיימים הרבה פרילנסרים חסרי ניסיון, ניתן בקלות להתפתות להצעת מחיר זולה ולקבל אתר ברמת איכות נמוכה. לפיכם כמה טיפים חשובים  שיעזרו לכם לבחור בונה אתרים מקצועי, ויכוונו אתכם לנקודות עליהן כדאי לשים לב בבחירת איש מקצוע בתחום.

  • בחרו איש מקצוע רק אחרי שראיתם את תיק העבודות שלו. שימו לב לגרסת המובייל של האתרים  המוצגים בתיק העבודות. העמודים חייבים להיראות טוב ונוח בכל סוגי המסכים.
  • אל תיקחו בונה אתרים ללא המלצות טובות מלקוחות קודמים. את ההמלצות אפשר לבדוק באתר שלו או בגוגל.
  • וודאו שבונה אתרים הוא בעל חוש אסתטי ומתמצא בכללי עיצוב.
  • וודאו שהאתר יהיה בנוי על פלטפורמה עם גישה מלאה לקוד, כדוגמת WordPress.
  • דאגו לכך שהאתר יהיה בבעלות בלעדית אך ורק שלכם. אחרת, בכל סכסוך והפסקת שיתוף פעולה, בונה האתרים עלול להיעלם יחד עם האתר ואתם עלולים להישאר בלי כלום. לכן חשוב מאוד שהדומיין והאחסון יהיו רשומים על שמכם ושהתשלום ירד מהכרטיס שלכם. כמו כן מומלץ לשנות את הסיסמא של האתר לסיסמה שתהיה ידועה רק לכם. לבונה אתרים צריך לתת גישה כמפתח אבל לא של מנהל. וודאו שיש לכם את כל הגישות לאתר ברמת מנהל (Administrator).
  • בחרו ברמת הכשרה של בונה אתרים בהתאם לסוג האתר שאתם בונים (ראו טבלת השוואה כאן).
  • ערכו השוואת מחירים אבל אל תתפתו למחיר הזול ביותר, מכיוון שכנראה מדובר בפרילנסר מתחיל שמחפש לצבור ניסיון.
Scroll to Top
להתחיל צ'אט
1
אנחנו זמינים ב-WhatsApp
הי! רוצה לקבל הצעת מחיר לבניית אתר?